3 de març 2014

BACKSTAGE. Capítol 1



Autor : Jordi Casanovas
TOOL és un grup de Rock-Metal format a Los Àngeles, Califòrnia, l´any 1990.
Està format pel bateria Danny Carey, el guitarrista Adam Jones, el vocalista Maynard James Keenan
i el baixista Justin Chancellor (fins el 1994, el baixista va ser Paul D´Amour).

Actualment, el grup està treballant en el seu esperat 5è àlbum d´estudi, que sortirà al mercat aquest 2014; tot i que també han llençat al mercat un E.P i un recopilatori de rareses, temes en directe i videos.
A data d´avui, la seva discografia és la següent:

- 10.000 days (2006) - 4art àlbum.               www.youtube.com/watch?v=7Ajx-ABtbVM      
- Lateralus (2001) - 3er àlbum.                    www.youtube.com/watch?v=JCDjP4JnpGU
- Salival (2000) - recopilatori (cd+dvd).        www.youtube.com/watch?v=LzG9mFkRx9I
- Aenima (1996) - 2on àlbum.                      www.youtube.com/watch?v=yCXrgASzf50
- Undertow (1993) - 1er àlbum.                   www.youtube.com/watch?v=fefRy4_0QUo
- Opiate (1992) - e.p.                                    www.youtube.com/watch?v=2ltL7aYgs84

Musicalment, és un grup singular que destaca per la gran originalitat de les seves composicions,
pel seu so únic i inconfusible, i pel gran talent musical i tècnic de tots i cadascun dels seus components.

TOOL no s´assembla a cap altre grup, simplement són ells mateixos, amb el seu únic i peculiar estil.
Aquest és el secret que els ha convertit en influència de músics dels més variats estils i en mestres d´un gènere musical que multitud de grups proven de copiar i imitar sense èxit. Són únics i inimitables.

A nivell líric, filosofen amb la vida, la mort, la transcendència i la reencarnació. Utilitzen molt la ironia i el sarcasme per criticar la incultura, els dogmes i les doctrines que converteixen a les persones en esclaves de certes institucions que separen i alienen utilitzant la cultura de la por. Són provocadors, en tots els sentits.

Però el que, amés, els fa realment especials és el seu estil visual i artístic. TOOL ha resultat ser un grup totalment innovador pels dissenys dels seus àlbums, pels seus vídeos musicals, i per la seva escenografia.

Aquest és, sens dubte, el motiu pel que són els primers d´aquest projecte que parla del que podem trobar més enllà de la música, del valor afegit que hi ha darrera de certs grups musicals que aporten molt més que cançons. Sens dubte, la feina del guitarrista Adam Jones com a director dels seus videoclips musicals i les diferents col·laboracions amb el pintor i artista plàstic Alex Grey ocuparan varis capítols d´aquest projecte.

M´agradaria acabar aquest primer capítol posant l´èmfasi només en la seva música, recomanant-vos molt especialment que escolteu vosaltres mateixos les seves tres últimes obres mestres: "Aenima", "Lateralus" i "10.000 days".

Considero que, d´entrada, cal escoltar la seva música molt atentament i sense fer res més, amb un bon equip de música i/o bons auriculars per assimilar tots i cadascun dels detalls per gaudir-ne al màxim.
Una vegada assimilades les seves cançons, qualsevol lloc i moment serà bo per escoltar-les.

A les BIBLIOTEQUES de TORELLÓ podeu treure de préstec el seu últim disc "10.000 days" que, com podeu veure a les fotografies, és molt més que un simple cd.

I aquí teniu el link del seu web oficial: www.toolband.com

1 comentari:

  1. Bona Jordi! Sens dubte que podrien entrar al meu blog algun dia! Veient això he pensat en això altre, que de raskis ha passat per la resposta és 9! https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jVj9kEFIb-w

    ResponElimina