3 d’abr. 2014

Dia Internacional del Llibre Infantil amb Pep Molist

Des del 1967, el 2 d’abril, coincidint amb la data del naixement de l'escriptor danès Hans Christian Andersen, es celebra el Dia Internacional del Llibre Infantil per tal de promocionar els bons llibres infantils i juvenils i la lectura entre els més joves. A la Biblioteca Dos Rius ho commemorem amb una xerrada sobre “Com triar un llibre infantil”, a càrrec de Pep Molist.


En Pep Molist va néixer el 1965 a Manlleu. És escriptor i bibliotecari. Actualment treballa com a responsable de l àrea infantil de la biblioteca El Casino de Manresa. També ha treballat a les biblioteques públiques de Balaguer i Terrassa. Ha estat coordinador i crític de les pàgines de llibres del diari Segre (1987 2000). Actualment és membre del consell de redacció de la revista Faristol i crític de literatura infantil al suplement Presència. Des de l'any 2002 col·labora al diari El País com a crític de llibres infantils.

És autor d'una cinquantena d'obres que inclouen dos assajos sobre literatura infantil i molts relats entre els que destaca la sèrie de contes infantils protagonitzada per la vaca Plis Plau i editats per Baula entre 2005 i 2014.

L'any 1999 va guanyar el Premi Vet aquí un gat de Montcada i Reixac amb el conte En Martí i el secret de l home sac. El 2003 va guanyar el Premi Rovelló d assaig sobre literatura infantil i juvenil amb l obra Els llibres tranquils: el curs de la vida a través de la literatura infantil. L'any 2007, el Premi Parcir d Àlbum Infant il·Iustrat, amb El senyor sol i la senyora eriçó. El mateix any, el llibre Dos fils va guanyar el Premi Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona i el Premi Crítica Serra d'Or.

Aquests són els 10 arguments d’en Pep Molist que justifiquen la lectura, no només pels infants, sinó per tothom
1. Els enriqueix de vocabulari.
2. Els dóna una expressió oral i escrita més bona.
3. Els potencia la capacitat crítica a través d’una bona pila de punts de vista.
4. Els millora el coneixement cultural.
5. Els permet viure més vides.
6. Els dóna eines per moure’s millor pel món de la informació.
7. Els ofereix bons moments.
8. Els porta a conèixer mons imaginaris a través de les paraules.
9. Els dóna elements per a la pròpia formació estètica.
10. Els desvetlla els sentits i les emocions.

No us perdeu les fotos de la xerrada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada