19 de març 2020

Bogart o Belmondo?

L’ebiblio no és només una aplicació que, amb el vostre carnet de la biblioteca, us permet llegir llibres i revistes en format digital. També permet l’accés a un ampli catàleg de films per veure moltes pel·lícules online.

Des d’ebiblio us plantegen la pregunta de quin actor és el vostre dur favorit entre Humphrey Bogart (1899-1957) i Jean-Paul Belmondo (1933).

Belmondo, l’enfant terrible del cinema francès, fou una de les principals figures del moviment francès de la Nouvelle Vague (Una doble vida), 1959 i (La sirena del Mississippi), 1969. Es recordat pels seus papers de barrut simpàtic (Simpático caradura), 1966, d’home d’acció (El profesional),1981 i per les seves col·laboracions i rivalitat professional amb la icona del cinema francès Alain Delon (Borsalino), 1970.

Bogart és recordat per interpretar principalment caràcters elegants i temeraris, ancorats per un codi moral interior envoltat per un món corrupte. Les seves interpretacions de Sam Spade (El halcón maltés) i Philip Marlowe (El sueño eterno) van ser les bases per a posteriors interpretacions de detectius dins del gènere negre.

La dotzena de films d’en Bogie que us ofereix l’ebiblio van des de “El bosque petrificado” (1936), el seu primer gran èxit, fins a “La reina de Africa” (1951), per la qual va guanyar l’Oscar a la millor interpretació.
A l’ebiblio teniu una bona oportunitat si no els coneixeu o els voleu recordar. Només heu d'anar a l'apartat de pel·lícules i posar "Belmondo" o "Bogart" per veure els films que hi ha. Trieu, remeneu i decidiu quin d'ells era més dur.

Segur que la vostra tria començarà per B.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada