17 de febr. 2012

fons de muntanya
El Festival Internacional de Cinema de Muntanya i Aventura de Torelló, actualment denominat Festival Unnim de Cinema de Muntanya,  neix el 1983 per tal de donar a conèixer les produccions cinematogràfiques, sigui en forma de documentals, reportatges o films d’argument sobre temes relacionats amb la muntanya, tant en el vessant esportiu com el cultural. Actualment, el Festival de Cinema de Muntanya és un dels més importants del món en el seu gènere i cada any exhibeix i posa en competició els millors films a nivell mundial.

A més de les pel·lícules, el festival també ofereix exposicions i altres activitats i actes que estan lligats d'alguna forma amb el món de la muntanya. Un exemple és l’espai editorial, que des de 1996 mostra les darreres novetats en llibres de muntanya i aventura, amb la participació de més de quaranta editorials que presenten uns 200 títols.
Amb la finalitat de posar a l’abast de tothom el material acumulat amb el temps, la Fundació del Festival de Cinema de muntanya de Torelló va signar un conveni amb l’Ajuntament pel qual feia donació a la Biblioteca Dos Rius dels llibres, fonamentalment de temes relacionats amb la muntanya, l’excursionisme i els viatges, provinents d’aquestes exposicions. Aquest fons es veu incrementat cada any amb noves aportacions.

Actualment el fons especial conté aproximadament uns 3.000 documents entre llibres, mapes i altres suports. Aquests documents estan ubicats en una zona destacada de la Biblioteca i es poden demanar en préstec en la seva totalitat. Sovint s’envien a altres biblioteques de la xarxa, que també satisfan l’interès dels seus lectors per aquesta temàtica concreta. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada