17 de febr. 2012

fons de muntanya
El Festival Internacional de Cinema de Muntanya i Aventura de Torelló, actualment denominat Festival Unnim de Cinema de Muntanya,  neix el 1983 per tal de donar a conèixer les produccions cinematogràfiques, sigui en forma de documentals, reportatges o films d’argument sobre temes relacionats amb la muntanya, tant en el vessant esportiu com el cultural. Actualment, el Festival de Cinema de Muntanya és un dels més importants del món en el seu gènere i cada any exhibeix i posa en competició els millors films a nivell mundial.

A més de les pel·lícules, el festival també ofereix exposicions i altres activitats i actes que estan lligats d'alguna forma amb el món de la muntanya. Un exemple és l’espai editorial, que des de 1996 mostra les darreres novetats en llibres de muntanya i aventura, amb la participació de més de quaranta editorials que presenten uns 200 títols.
Amb la finalitat de posar a l’abast de tothom el material acumulat amb el temps, la Fundació del Festival de Cinema de muntanya de Torelló va signar un conveni amb l’Ajuntament pel qual feia donació a la Biblioteca Dos Rius dels llibres, fonamentalment de temes relacionats amb la muntanya, l’excursionisme i els viatges, provinents d’aquestes exposicions. Aquest fons es veu incrementat cada any amb noves aportacions.

Actualment el fons especial conté aproximadament uns 3.000 documents entre llibres, mapes i altres suports. Aquests documents estan ubicats en una zona destacada de la Biblioteca i es poden demanar en préstec en la seva totalitat. Sovint s’envien a altres biblioteques de la xarxa, que també satisfan l’interès dels seus lectors per aquesta temàtica concreta. 

15 de febr. 2012

Òscars 2012

Ja ha arribat el gran dia pel cinema! El diumenge 26 de febrer es celebra a Los Angeles la gran gala d'entrega dels Oscars 2012. Aquest any se'n celebra l'edició número 84 i com és lògic, les apostes en les diferents categories estan a l'ordre del dia. 

A partir de dilluns dia 20 de febrer, la Biblioteca es vesteix de gala i ofereix a tots els seus usuaris la possibilitat d'endur-se en préstec pel·lícules premiades en edicions anteriors o bé pel·lícules on els seus protagonistes o directors estan nominats aquest any.

  • Pel·lícules premiades amb l'Òscar a la millor pel·lícula i que pots trobar a la Biblioteca:  No es país para viejos (2007), Million Dollar Baby (2004), Una mente maravillosa (2001), Gladiator (2000), American Beauty (1999), Shakespeare in love (1998) i moltes més!!!
  • Pel·lícules de Woody Allen i Martin Scorsese, dos directors que en l'actual edició estan nominats a la categoria de millor direcció. De Woody Allen la Biblioteca disposa de films com: Match Point, Scoop o Cassandra's dream entre d'altres i de Martin Scorsese No direction Home, El Aviador o Gangs of New York.
  • Pel·lícules de Glenn Close i Meryl Streep, nominades en aquesta edició de 2012 a la categoria de millor interpretació femenina. De Glenn Close t'oferim els següents títols: El león en invierno, 101 dálmatas más vivos que nunca i Atracción Fatal i de Meryl Strepp: Tallo de hierro, Las horas, Secretos compartidos o First do no harm entre d'altres.
  • I finalment  pel·lícules de Brad Pitt i George Clooney, nominats a la categoria de millor interpretació masculina  en l'actual edició de 2012. De Brad Pitt pots trobar a la biblioteca diversos films com: Spy Game, Sr i Sra Smith i Conoces a Joe Black i de George Clooney: Bona nit, i bona sort, Crueldad intolerable, Un día inolvidable entre d'altres.
Així doncs no ho dubtis, passa per la Biblioteca per veure aquesta exposició de pel·lícules i aprofita per endur-te en préstec les que més t'agradin!