16 de nov. 2012

La paraula en viu

Moment de l'actuació del grup: rapsodes, il.lustrador i músic, interpretant textos de Pere Calders

14 de nov. 2012

Recomanació literària: Mefi, Sata y Monio

La Secció infantil recomana:

Mefi, Sata y Monio / Mercedes Neuschäfer-Carlón,
(il.)  Dani Torrent
Sevilla: Kalandraka, 2011


L’Editorial Kalandraka ha obtingut el Premi Nacional a la Millor tasca Editorial i Cultural corresponent al 2012, pel seu compromís amb la literatura, tot destacant els acurats textos juntament amb la qualitat de la il·lustració i la dedicació a gèneres més complexos com ara la poesia.

Aquest llibre, dins la col·lecció Siete Leguas, n’és un clar referent. Una història d’allò més inquietant il·lustrada amb veritable genialitat.

“En el centro de un bosque de enormes i antiguos árboles, se alzaba un castillo tenebroso. Allí vivía el viudo conde Similoff con sus tres hijos, Mefi, Sata i Monio, ...”

Tan gran era la tristesa d’aquest comte que dormia i feia dormir als seus fills dins de taüts. Amb aquesta foscor al seu voltant els nens es varen convertir en veritables dimonis.

13 de nov. 2012

Recomanació literària: El lobo rojo

La Secció Infantil recomana:

El lobo rojo / Friedrich Karl Waechter.
Santa Maria de Tormes: Lóguez, 2011

Un àlbum il·lustrat preciós que explica la història d’un gos petit que creix entre llops i aprèn a ser un més de la bandada. Quan cau greument ferit en una cacera de llops la filla d’un caçador se l’endú i li salva la vida. Es fan amics i ella li promet que quan arribi el moment de morir el portarà al barranc on descansen els llops morts, i també la seva mare lloba.

"...es un delicado canto al respeto por la naturaleza así como un alegato a la dignidad de los seres vivos, sea cual sea su condición; sus maravillosas imágenes de trazos suaves y que alternan el movimiento más frenético con la quietud más emotiva son el mayor homenaje que se puede hacer a la vida en todas sus manifestaciones." (Revista Babar)
 El lobo rojo va ser guardonat amb el Premi Alemany de Literatura Infantil.

Activitat: Theatre Uncut

Recordeu que divendres 16 de novembre a les 20:30
Us convidem a una lectura teatralitzada i a que digueu què en penseu, amb una copa de vi a la mà, sobre el complex panorama actual de malestar social i injusta austeritat.
Teatre Cirvianum Uncut i Tea-Xoc-Tre representaran:
250 Paraules, de Stef Smith
El preu, de Lena Kitsopoulou
Espina, de Clara Brennan
Direcció de projecte: Anna Campoy-Bartés