21 de març 2013

Dia Mundial de la Poesia


Dos especials web pel Dia Mundial de la Poesia !

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Poesia, la Biblioteca Virtual i el portal infantil Gènius han preparat apartats especials dedicats a dos poetes, Salvador Espriu i Joana Raspall, de qui enguany se celebra el centenari dels seus respectius naixements.
La commemoració del centenari de Salvador Espriu (Santa Coloma de Farnés 1913 - Barcelona 1985) és l'excusa per apropar-se a l'obra d'aquest escriptor, narrador i poeta amb un món personal líric i reivindicatiu alhora, amb una gran preocupació per preservar els mots i per salvar la llengua. L'especial web, que se suma a diverses activitats en homenatge a Espriu que tenen lloc al llarg de tot aquest any, inclou propostes de rutes literàries, activitats, una selecció de webs sobre l'autor i les biblioteques que disposen de fons especial sobre Espriu.

Per la seva banda, el portal infantil Gènius ha preparat una secció especial dedicada a Joana Raspall (Barcelona, 1913). Raspall és autora de contes infantils però sobretot ha escrit poesia per a infants i també per a adults. L'especial web explica la seva vida i obra i inclou un recital de poemes per part de la mateixa autora. També ofereix una panoràmica a la vida i obra d'altres poetes catalans per tal que els nens i nenes es puguin familiaritzar amb aquest gènere.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada