25 de nov. 2013

Lluís Trenker


Si heu llegit el post anterior ja sabeu que Lluís Trenker (1892-1990) va ser, a més de l'autor dels deu manaments de l'excursionista, actor, guionista, productor i director d'un bon nombre de films sobre excursionisme i muntanyisme. La seva filmografia comença el 1921 quan, essent guia alpí del director Arnold Frank, ha de substituir l'actor principal de la pel·lícula "Berg des Schicksals" perquè aquest no podia fer les escenes de muntanya.

El tema principal en seu treball fou la idealització de la connexió entre els homes i dones i la seva terra, destacant la decadència de la vida a la ciutat. Això va ser reinterpretat per la propaganda de la Itàlia feixista i l'Alemanya nazi, que va aprofitar els elements nacionalistes que van trobar a la seva obra. Trenker, però mai no es va sotmetre artísticament al nazisme i va evitar signar cap obra de caire propagandístic, la qual cosa li va reportar l'enemistat personal del mateix Goebbels.

De la seva producció us vam oferir l'enllaç de youtube del film "Der Berg ruft", però el podeu veure en una sèrie de videos al Canal de Honkmeier o en altres films com La muntanya en flames (1931).  Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada