11 de des. 2013

Els Premis Nobel 2013


Ahir, 10 de desembre, va ser el dia dels Premis Nobel. La jornada començà amb la cerimònia de lliurament dels premis a la Sala de Concerts d'Estocolm, on es van pronunciar diversos discursos amb interludis musicals de la Reial Orquestra Filharmònica d'Estocolm.

Al vespre, a dos quarts de nou, en un clima més distès, es celebrà el banquet dels premis. L’etiqueta diu que és un assumpte estrictament formal. Els homes han de dur corbata blanca i frac, mentre que les dones han de portar vestit de nit. L'ús del vestit nacional dels invitats és una alternativa al frac o vestit de nit.

Els comensals han gaudit d'un menú de tres plats amb un “Mosaic de gallina de Guinea” amb variació de pastanaga i rossinyols amb maionesa de tòfona per començar, seguit d'un plat principal: “Cúpula de Turbot farcit de llagosta noruega” amb tartaleta d’escamarlà sobre llit de crema de formatge i espinacs, terrina de col, salsa de llagosta i puré de patates d'ametlles i unes postres amb torró i la silueta d'Alfred Nobel de xocolata .

Per amenitzar la vetllada hi havia una adaptació de l’obra de teatre “Näktergalarna” (Els rossinyols), que  gira al voltant de tres reeixides cantants d'òpera sueca Jenny Lind , Christina Nilsson i Signe Hebbe, contemporànies d'Alfred Nobel.

Aquí podeu veure les fotos dels guanyadors i dels actes. 
Follow Biblioteques de Torello's board Premis Nobel 2013 on Pinterest.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada