16 de des. 2013

Sants tradicionals catalans


Avui us volem donar a conèixer aquest llibre, que serà presentat a la biblioteca Dos Rius de Torelló el proper dijous a les 8 del vespre.


La tradició popular es fa ressò de l’existència d’un bon nombre de santes i sants amb singular devoció a Catalunya. Són, especialment, aquelles i aquells que han rebut culte a partir de les seves relíquies i dels quals, el poble, en desconeixia els trets biogràfics. La imaginació col·lectiva se’ls va fer seus tot omplint aquest buit amb narracions fabuloses més pròpies del fet llegendari que de la realitat.

Aquest volum recull el coneixement que es té d’aquestes santes i sants que han estat vinculats amb Catalunya des de la religiositat popular. S’hi contemplen els seus trets biogràfics, els atributs característics i se’ls relaciona amb el patrimoni historicoartístic.

L’autor, Joan Arimany i Juventeny, és llicenciat en Humanitats, diplomat en Educació Social i postgraduat en Gestió i Animació de la Cultura Popular. Al marge de la seva activitat laboral a la Biblioteca Municipal de Manlleu, es dedica a la investigació i difusió de la religiositat popular catalana. Des de l’any 2008 és present a Internet amb el blog Devocioteca, dedicat a aquesta temàtica i també n’ha publicat diversos articles en premsa i revistes periòdiques.
També podeu visitar la seva pàgina web

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada