21 de març 2013

Dia Mundial de la Poesia


Dos especials web pel Dia Mundial de la Poesia !

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Poesia, la Biblioteca Virtual i el portal infantil Gènius han preparat apartats especials dedicats a dos poetes, Salvador Espriu i Joana Raspall, de qui enguany se celebra el centenari dels seus respectius naixements.
La commemoració del centenari de Salvador Espriu (Santa Coloma de Farnés 1913 - Barcelona 1985) és l'excusa per apropar-se a l'obra d'aquest escriptor, narrador i poeta amb un món personal líric i reivindicatiu alhora, amb una gran preocupació per preservar els mots i per salvar la llengua. L'especial web, que se suma a diverses activitats en homenatge a Espriu que tenen lloc al llarg de tot aquest any, inclou propostes de rutes literàries, activitats, una selecció de webs sobre l'autor i les biblioteques que disposen de fons especial sobre Espriu.

Per la seva banda, el portal infantil Gènius ha preparat una secció especial dedicada a Joana Raspall (Barcelona, 1913). Raspall és autora de contes infantils però sobretot ha escrit poesia per a infants i també per a adults. L'especial web explica la seva vida i obra i inclou un recital de poemes per part de la mateixa autora. També ofereix una panoràmica a la vida i obra d'altres poetes catalans per tal que els nens i nenes es puguin familiaritzar amb aquest gènere.

20 de març 2013

Hora del conte amb en Pau i la Laia


Ahir vàrem rematar la programació d'activitats d'hivern a la sala infantil de la Biblioteca Dos Rius amb la visita de 2 personatges ben coneguts de la literatura infantil, en Pau i la Laia,  i d'una de les seves creadores, l'Adelina Palacín. L'Adelina i la Gemma Redortra, en representació de l'editorial Eumo, ens van explicar el procés de creació d'un conte i  cadascun dels elements que  hi intervenen: l'autor del text, l'il·lustrador i l'editorial. Van presentar-nos els últims títols la nova col·lecció de contes d'en Pau i la Laia, En Pau i la Laia i les tradicions catalanes.

Parlant, parlant del procés creatiu van decidir recrear-lo en directe i sense que ningú s'ho esperés va aparèixer la Vella Quaresma cridant esfereïda que la perseguien per tallar-li una cama. Darrera seu la Doctora tisores, que amb l'ajuda del públic i de l'Adelina a la fi va decidir que encara era d'hora per tallar-li  a la Vella Quaresma les dues cames que li quedaven.

Del grup de teatre La Serpentina, la complicitat d'ambdues amb l'autora ens van fer passar una bona estona .
Hi havia un punt de venda de llibres de Can Xicoy, i uns quants van aprofitar l'ocasió per tenir un llibre signat per l'autora.

Érem MOLTS i MOLTES. 80 nens i nenes ben comptats + els seus acompanyants. Unes 130 persones i personetes a la sala infantil ... "ambientasso"