19 d’abr. 2013

Diada de Sant Jordi

Sant Jordi 2013: programa d'activitats


Teniu punts de llibre, dedicats a Salvador Espriu, a la vostra disposició: 

Qui no sàpiga 
sàpiga conversar, sigui
un individu, una 
col.lectivitat, un
Estat, no mereix
sinó el menyspreu. 
            Salvador Espriu

17 d’abr. 2013

Presentació llibre

Divendres, 19 d'abril, a les 20h., a la Biblioteca Dos Rius es presentarà el llibre: "La falç i la rosa" de Jaume Planas i Panadès, publicat per Voliana Edicions.
La presentació és a càrrec de Jordi Dorca, amb la participació de l'autor.La Falç i la Rosa
"Després d'anys d'absència, un exrevolucionari de finals del franquisme retorna a la Barcelona dels noranta, on encara s'allargassa la ressaca postolímpica. Perdut en una ciutat que no reconeix, aquest etern rebel inadaptat es veurà lentament arrossegat cap al perill fins arribar a una situació límit on li caldrà triar entre la vida i la mort. La Falç i la Rosa, thriller amb un triple rerafons: sentimental, generacional i polític":

Jaume Planas i Panadès 
Nascut a Vic, fa un parell d'anys que s'ha instal.lat a Torelló. Es dedica professionalment a la docència, li agrada escapar-ser per conèixer món. L'any 2005 va publicar la seva primera novel.la Tírguz, on es traspua la dèria dels viatges exòtics i la fascinació de l'autor per l'Orient.

Amb la col.laboració de: Voliana Edicions i Llibreria Xicoy
Per a més informació: 
http://volianaedicions.blogspot.com
http://dorcajordi.blogspot.com


16 d’abr. 2013

Rondalles encadenades


L'Hora del conte a càrrec de Núria Crosas, actriu


Rondalles encadenades. Joan Amades
Aquest subgènere de rondalles se situa entre el joc i la cançó. Són rimades i aquest fet afavoreix l'atenció dels infants.
Encara que poc conegudes, aquestes rondalles són petites joies que ens diverteixen i hiptonitzen amb la seve rima i musicalitat.

Joan Amades
(Barcelona 1890-1959)
Llibreter de vell, de formació autodidacta, va tenir el seu primer contacte amb la cultura popular al Raval de Barcelona, on  va nèixer. De la mà de L'Ateneu Enciclopèdic Popular, se li obriren les portes de d'excursionisme i del coneixement del floklore popular.
Va deixar el seu ofici per dedicar-se a la investigació de la cultura popular.
De la seva abundant bibliografia cal destacar català  el  Costumari Català i Folklore de Catalunya.


Front àrtic neix el setembre del 2012,  per centrar la seva activitat en el teatre, donant especial importància al text, a la paraula, com una de les matèries primeres de l’espectacle.
http://www.frontartic.cat/