23 de maig 2013

Més enllà dels núvols


Ahir a la Biblioteca Dos Rius van passat coses:

El Ventilador Cultural va convertir la tarima de la sala infantil en l'escenari d'una classe de ciències. Ens van explicar i dibuixat el cicle de l'aigua a través de les aventures d'una gota d'aigua. Vam participar en recrear una tempesta  de les de veritat i els van acompanyar en les seves cantarelles sobre la pluja. 
També ens van pintar núvols, pluja, rius i bassals passant per muntanyes i pobles de camí al mar. Ens han deixat un dibuix com a record de l'activitat i els ho agraïm.

Aquesta era una activitat organitzada per la Universitat de BCN, amb el patrocini del Departament d'Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, i del Ministerio de Economia y Competitividad-FECYT. També els ho agraïm.

21 de maig 2013

Pinta'm un conte

Hora del conte 
La Biblioteca Dos Rius, acollirà demà, dimecres, 22 de maig, a les 18h. una activitat molt especial per a celebrar el final de curs de l'hora del conte.
Es tracta d'una sessió de contes sota el títol de "Més enllà dels núvols", que duran a terme la narradora Eva Gonzàlez i la il.lustradora Marta Casellas

És una activitat creada i gestionada per la Unitat de Cultura Científica e Innovació de la Universitat de Barcelona i subvencionada per el "Ministerio de Economía y Competitividad  - Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) i el Departament d'Economia i Coneixement  de la Generalitat de Catalunya. 
Podeu trobar més informació sobre el programa a: 
http://www.ub.edu/infociencia/

La iniciativa consisteix en una programació de contes infantils de temàtica científica en què un narrador desenvolupa la història i un il.lustrador la pinta en directe. Al final de cada sessió es convida als infants a fer un dibuix que serveix per a reforçar l'aprenentatge, millorar la comprensió  de la història que s'ha explicat i avaluar l'eficàcia de l'activitat.