14 de juny 2013

Taller de papiroflèxia

La sala infantil de la biblioteca Dos Rius es va  transformar  per una estona en un taller de papiroflèxia. I és que plegar paper és tot un art i requereix, no només saber-ne i ser hàbil, sinó també una bona dosi de paciència. 

En Roc Vilarasau, ens ha proposat dos reptes i ens ha guiat amb la seva mà segura fins al final... ens n'hem sortit prou bé. En Roc té 13 anys i en  fa tres que practica aquest art.
 El resultat: una granota "saltarina" i una baldufa de tres colors.


L'ORIGAMI  o PAPIROFLÈXIA és originari del Japó (ORU "plegar", KAMI "paper"), l'art de plegar paper. Un art amb la que es desenvolupa la creativitat, la intel·ligència matemàtica i que és, sobretot, un gran entreteniment per a aficionats petits i grans. Us convidem a que ho descobriu.

Us hem preparat una petita exposició de figures a la sala infantil, acompanyada dels manuals de papiroflèxia de la biblioteca.12 de juny 2013

Manuel Macià Vila "Manel dels ous"

Dissabte, a les 12 de migdia, us convidem a conèixer de pròpia veu a: 

Manuel Macià Vila "Manel dels ous"
i la seva intensa vida teatral, cinèfila i literària. 

Fill de Torelló, va néixer l'any 1941. Arquitecte de professió, a la dècada dels anys 70, entra a treballar amb la companyia de Núria Espers amb la qual recorrerà tot el món. 

L'any 1989, estrena al Festival Internacional de Cannes, la pel.licula Proceso a ETA.  El 1996 publica la seva primera novel.la La luna de Godot. 

Actualment, resideix a Palma de Mallorca, és articulista del diari "Última Hora" i mai ha deixat de treballar en projectes de teatre i cinema.


Amb motiu de la celebració del 125è Aniversari de l'escola Rocaprevera, Manel Macià farà una curta estada a la nostra població i us convidem a venir a la Biblioteca Dos Rius per compartir aquesta experiència. 

Presenta: Marta Culí
Us hi esperem!