29 de nov. 2013

Turisme rural a Osona


El número de desembre de la revista DESCOBRIR CATALUNYA, dedica el seu monogràfic a les masies d’Osona  i al turisme rural per la nostra comarca.

Les masies van néixer com a centres de producció agrària però avui en dia moltes s’han reconvertit en establiments turístics que ofereixen tranquil·litat i natura.  A la revista hi trobareu informació detallada dels preus, contacte i possibilitats de descoberta del territori que ofereixen aquestes cases de turisme rural.

Fixeu-vos que hi tenim dues esplèndides masies de la Vall del Ges: Mas el Güell a La Vola i La Vinyeta a Sant Pere de Torelló.
La revista està a la vostra disposició com cada mes a la biblioteca, on també hi trobareu altres revistes (Geo, Lonely Planet, National Geographic, Viajar, etc), sobre viatges, excursions...

28 de nov. 2013

Trobada Clubs de Lectura


Aquest dimecres dia 27 de novembre, els clubs de lectura de Torelló i Sant Vicenç de Torelló  van participar a la III trobada de Clubs de Lectura de la Xarxa de biblioteques municipals de la Diputació de Barcelona al Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès.

Els lectors i lectores van poder disfrutar de l’obra teatral “Adreça desconeguda”  de Kathrine Kressmann Taylor interpretada per Lluís Homar i Eduard Fernández.

Més informació al :  http://elblocdelclub.blogspot.com.es/

25 de nov. 2013

Lluís Trenker


Si heu llegit el post anterior ja sabeu que Lluís Trenker (1892-1990) va ser, a més de l'autor dels deu manaments de l'excursionista, actor, guionista, productor i director d'un bon nombre de films sobre excursionisme i muntanyisme. La seva filmografia comença el 1921 quan, essent guia alpí del director Arnold Frank, ha de substituir l'actor principal de la pel·lícula "Berg des Schicksals" perquè aquest no podia fer les escenes de muntanya.

El tema principal en seu treball fou la idealització de la connexió entre els homes i dones i la seva terra, destacant la decadència de la vida a la ciutat. Això va ser reinterpretat per la propaganda de la Itàlia feixista i l'Alemanya nazi, que va aprofitar els elements nacionalistes que van trobar a la seva obra. Trenker, però mai no es va sotmetre artísticament al nazisme i va evitar signar cap obra de caire propagandístic, la qual cosa li va reportar l'enemistat personal del mateix Goebbels.

De la seva producció us vam oferir l'enllaç de youtube del film "Der Berg ruft", però el podeu veure en una sèrie de videos al Canal de Honkmeier o en altres films com La muntanya en flames (1931).