23 de des. 2013

Show de Nadal dels Beatles de 1963


El manager dels Beatles, Brian Epstein, havia tingut aspiracions teatrals i va concebre els Beatles Christmas Show, una producció teatral de varietats a càrrec del grup i sota la direcció de Peter Yolland. Es va oferir al cinema Astoria a Finsbury Park, Londres durant 16 nits, entre el 24 de desembre de 1963 i l’11 de gener de 1964.

Les 100.000 entrades havien sortit a la venda el 21 d'octubre de 1963, i el 16 de novembre ja s’havien esgotat . Hi va haver 30 shows en total, amb dues actuacions de cada dia, a excepció dels dies 24 i 31 de desembre, que només van fer una. El 25 i 29 de desembre i el 5 de gener Els Beatles van tenir la nit lliure .

El primer acte començava amb els Barron Knights and Duke D'Mond. A continuació hi havia breus actuacions de Tommy Quickly and The Fourmost  i, per acabar la primera part, Billy J Kramer & The Dakotas. Després hi havia una altra vegada  Barron Knights and Duc D' Mond, seguits de Cilla Negre i Rolf Harris. Els Beatles protagonitzaven el darrer acte, amb actuacions d’uns 25 minuts.

El repertori del grup estava format per Roll Over Beethoven , All My Loving , This Boy , I Wanna Be Your Man , She Loves You , Till There Was You , I Want To Hold Your Hand , Money (That's What I Want) i Twist And Shout .

Entre les actuacions de suport, els Beatles van pujar a l' escenari per a una sèrie d’esquetxos divertits, donant a la nit un toc de pantomima. Aquestes actuacions van ser rebudes amb histèria descontrolada pels fans dels Beatles. El grup no havia dedicat gaire temps als assajos i, si en l’apartat musical no importava, la seva interpretació dels esquetxos era molt dolenta, la qual cosa va contribuir a la diversió del públic.

Un cop acabada l’actuació del dia 24 de desembre Els Beatles i alguns membres del repartiment i l’equip van volar a Liverpool per passar el dia de Nadal amb les seves famílies, en un avió privat, llogat per 400 £ per Brian Epstein. Tots van tornar a Londres en el matí del Dia de Sant Esteve per continuar amb les actuacions. El  mateix dia 26, als Estats Units, Capitol Records llençava el single “I want to hold your hand”, que va vendre 10.000 còpies cada hora a New York i 250.000 discos en tres dies.