14 de febr. 2014

El ninot de neu


Tenim una Hora del Conte d'autora local. La torellonenca Roser Iborra va publicar el seu primer conte infantil a la revista Cavall Fort quan tenia 16 anys. Ara que en té 61 hi continua publicant periòdicament. “El ninot de neu i altres contes” és el primer volum de la col·lecció “El temps que passa”. Els contes tenen com a fil conductor les quatre estacions de l’any: dos contes de primavera, tres d’estiu, tres de tardor i dos d’hivern. 

Aquests contes es van publicar a “Cavall Fort” en èpoques molt diferents. “El ninot de neu” i “Boira” són molt antics; “Em dic primavera!” i “La tardor perduda”, un dels favorits de l’autora, són relativament recents. El conte “Arbres humans de fulles caduques” formava part de la sèrie “Cinc contes vegetals” amb què l’autora va guanyar el premi “Cavall Fort”. La temàtica dels contes és molt diferent, però l’escola i la família hi són ben presents. També el carrer com a espai de jocs (“Jocs d’havent dinat”), i el fet de créixer i fer-se gran (“Pessigolles blaves”).

Pel que fa a l’edat dels destinataris, és diversa. Va des dels quatre als tretze anys. “El ninot de neu”, el conte que dóna nom al llibre, és un conte molt infantil, destinat a ser explicat. La narració correrà a càrrec d’en Josep Iborra i també comptarem amb la presencia d’en Gerard Costa, l’il·lustrador del recull de contes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada