7 de febr. 2014

Mirar precipici avall


Cossetània Edicions i Editorial Alpina han publicat recentment
Mirar precipici avall”
un relat breu, de menys de 50 pàgines, que parla de reflexions sobre la seguretat i el risc, viscudes per un gran enamorat de la muntanya. L’autor, Miquel Ylla Boré, de 65 anys i natural de Vic, és metge cardiòleg, especialista en medicina de muntanya i un gran aficionat a escriure històries de muntanya; a més és bibliòfil i col·leccionista de llibres de muntanya. Practica l’alpinisme i ha trepitjat cims als Pirineus, als Alps, a l'Atlas, als Andes i també a l’Himàlaia.
El 2008 guanyà el Premi Caixa deSabadell de Periodisme de Muntanya i Aventura i el 2009 va rebre la Medalla de l’Esport de la Generalitat de Catalunya. Amb “Mirar precipici avall” va guanyar el Segon Concurs de Relats Curts “Històries de Muntanya”, el 2013, dins dels actes celebrats a la Setmana del Llibre en Català de Barcelona.

Amb un subtítol que des de la portada descriu el contingut: “Xerrant amb les meves gosses després d’un accident de muntanya” i amb un estil senzill i precís, plasma els pensaments sobre la vida i l’afecció per l’escalada, únic fil narratiu de l’obra. L’autor diu: “seguretat i risc, dues de les necessitats essencials de l’ànima...”. Anteposa la vida curta i activa a la llarga i avorrida, i aprofita els paràgrafs per il·lustrar al lector sobre termes propis de l’activitat esportiva que practica. Hi trobem pensaments diversos, divagacions entrellaçades i a voltes deixades al seu albir, sense finalitat aparent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada