5 d’abr. 2014

Homenatge a Segimon Serrallonga

El torellonenc Segimon Serrallonga i Morer fou autor d’una obra de reconeguda vàlua artística i profunda qualitat humana en els vessants de la poesia, l’assaig i la traducció. Compromès amb el seu país i amb la causa de la justícia i la llibertat, va participar activament en la lluita antifranquista i va ser membre fundador de l’Assemblea de Catalunya. Entre el 1964 i 1967 va dirigir la revista “Inquietud artística”, va ser un dels redactors fundadors de la revista de poesia "Reduccions" i des del 1977 fins a la seva mort, va dedicar-se a la docència universitària. L'any 1980 va aconseguir el Premi de la Crítica Serra d'Or per l'obra "Poemes 1950-1975".

L’any 2006 l’Ajuntament de Torelló va nomenar-lo fill predilecte del municipi i va acordar d’instituir -en memòria seva- una beca d’ampliació d’estudis superiors a l’estranger i la realització d’un acte en memòria seva, que aquest any compta amb Joaquim Albareda, Sebastià Bardolet – que interpretarà “Els Segadors” a cappella” i amb la intervenció musical del grup “La Diminuta”.

“El significat de la derrota de 1714. La Catalunya dissident durant el segle XVIII” és el títol de la conferència que oferirà Joaquim Albareda, un reconegut historiador, investigador i docent amb un gran número d’articles i llibres publicats. Durant els últims anys ha centrat la seva investigació en el tema de la guerra de Successió d’Espanya i en la història política del segle XVIII.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada