11 d’abr. 2014

La Biblioteca es mou... en bici

La Diputació de Barcelona ha lliurat 13 bicicletes elèctriques per fomentar la mobilitat sostenible. Una d'aquestes bicicletes ha estat pel servei interbibliotecari de Torelló.
L'acte de lliurament ha tingut lloc al  Recinte de l'Escola Industrial de Barcelona, a càrrec de la diputada adjunta de Medi Ambient, Mercè Rius, amb l'assistència dels diferents ajuntaments beneficiaris.
En la presentació, Mercè Rius ha assenyalat la importància d'aquest acte, ja que s'emmarca en les accions que realitzen els municipis per a la reducció d'emissions de CO2 i que forma part dels objectius de la iniciativa europea del Pacte d'Alcaldes per l'energia. En aquest sentit, la diputada ha volgut remarcar l'acte com un exemple de l'Administració en la introducció i promoció dels vehicles elèctrics.
Aquest lliurament forma part del programa impulsat l'any 2008 per la Diputació de Barcelona per impulsar l'ús de la bicicleta per part de la policia local. L'any 2009 el programa es va estendre a altres serveis municipals i actualment la cessió de bicicletes va dirigida tant als cossos de les policies urbanes com als altres serveis tècnics. Des de l'any 2008 s'han repartit un total de 212 bicicletes a 95 municipis de la demarcació de Barcelona.
Complementant aquest acte de lliurament, s'ha realitzat una sessió tècnica explicativa de manteniment bàsic de la bicicleta elèctrica per als nous usuaris, així com una taula rodona sobre actuacions locals d'impuls de la bicicleta, en la qual han participat diferents tècnics i representants d'entitats i empreses del sector ciclista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada