9 d’abr. 2014

L’educació a Torelló els darrers 125 anys

L’historiador torellonenc Gerard Verdaguer ens presenta un llibre fruit de la recerca, sobre la història de l’educació a Torelló, que ha realitzat darrerament, amb motiu dels 125 anys que l’escola Rocaprevera va complir el 2013.


Aquest interessant treball inclou documentació rescatada, entre altres, de l’Arxiu Municipal de Torelló o de l’Arxiu general dels germans Maristes, l’orde religiós que va obrir l’actual escola Rocaprevera de Torelló el 1888. Al llarg de les seves pàgines, entre històries i anècdotes, trobem informació sobre persones tan conegudes com el germà Donat, el diferent destí dels cinc frares que hi havia a Torelló durant la Guerra Civil o el fet que fa 125 anys no hi havia vacances d’estiu a l’escola.

Tot i que l’Escola Rocaprevera té una presència destacada, el llibre arrenca a mitjans del segle XIX i fa una crònica de les escoles que ha tingut el municipi fins a l’actualitat. No hi manquen l’Escola Moderna, de caràcter laic, l’escola pública i la de les congregacions religioses establertes a Torelló durant els segles XIX i XX, com la que les germanes Vedrunes l’havien obert el 1852.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada