3 d’abr. 2014

Presentació "En la pols de l'aire", de Jordi Dorca

Us presentem l’obra de Jordi Dorca “En la pols de l’aire”.

L’amor és, sens dubte, el tema principal de tota la primera part d’aquest recull. I de tot el volum, podríem dir. Una intensitat insòlita, alliberadora i evocadora alhora, es manifesta des del primer poema, dedicat a Vicent Andrés Estellés. El poeta s’encomana del seu lirisme i expressa les raons del desig i àdhuc les de la generositat, amb tons socials, gairebé patriòtics- amb llibertat total.


En Jordi Dorca va néixer a l’Hospitalet de Llobregat i, des de fa molts anys viu a Torelló. És llicenciat en filologia catalana, membre de l’Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes i de l’Associació Solc, música i tradició al Lluçanès. Actualment compagina la seva feina amb els treballs de recerca geolingüística catalana.

Ha publicat diversos articles sobre la matèria i una sèrie de llibres: “El parlar del Lluçanès”, una aportació al coneixement del català central; “El parlar del Collsacabra” amb el suport de l’Associació d’amics de Tavertet i dels ajuntaments de la zona i “El parlar de la Vall del Ges, Orís i Bisaura”, una detallada descripció dels aspectes més característics de la fonètica i la morfologia del parlar de Torelló i la seva àrea d'influència.

Sovint ho penso.
L'amor és com aquesta cançó
que ara escoltes.
És com tu i és com jo.
El veus passar,
saps que és aquí,
dolorós i llunyà alhora,
i no el pots haver,
però és dolcíssim
en la pols de l'aire.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada