23 de maig 2014

Cinefòrum de curts LGTB

LGTB és l'acrònim emprat per a referir-se col•lectivament a les persones Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals. Aquest terme, tot i que suscita algunes controvèrsies, és més global que els termes queer o lesbigai, i més exhaustiu que homosexual o simplement gai. Cada terme de l'acrònim s'empra per a designar els membres del grup específic però també la comunitat o subcultura que els envolta. Aquest pot incloure defensors dels drets, artistes, autors, etc.

El terme homosexual, utilitzat originàriament, tenia connotacions negatives i va ser substituït per «gai», que en principi significava alegre. Quan les lesbianes començaren a forjar la seva pròpia identitat, el terme «gais i lesbianes» esdevingué més comú. No va ser fins a la dècada dels 1990 que es va fer comú l'ús de «les persones gais, lesbianes i transsexuals» i poc desprès va ser també quan els bisexuals van començar a definir la seva pròpia identitat. LGTB ha estat adoptat per la majoria de col•lectius de la comunitat lesbiana, gai, transsexual i bisexual, i també per la premsa

A la sessió de Cinefòrum de Curts LGTB que, dins de les 2es. Jornades Catalunya Sense Armaris, presenta l’associació Talcomsom a la Biblioteca Dos Rius de Torelló es poden veure els curts:


Diumenge”, sobre l’homofòbia als instituts; “Pauline”, que tracta l’homofòbia i autohomofòbia; “Les”, una mirada a la pedagogia LGTB; “El cuarto de Mariela”, sobre la visibilitat trans; “Es mi vida”, un curt de reafirmació personal i “Nubarrones de prejuicio sobre la igualdad LGBT”: l’estat de la LGTBfòbia a la Unió Europea.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada