6 de juny 2014

Juego de Tronos

Entre les darreres novetats arribades a la biblioteca us proposem una sèrie que de ben segur us proporcionarà moltes estones d’entreteniment es tracta de Joc de Trons, de la que tenim les tres primeres temporades.

Game of Thrones (Joc de trons o Juego de tronos) és una sèrie de televisió nord-americana de fantasia medieval, drama i aventures que segueix les múltiples línies argumentals de la sèrie de novel·les “Cançó de gel i foc”, de l'escriptor George R.R. Martin i la seva trama se centra en les violentes lluites dinàstiques entre diverses famílies nobles pel control del Tron de Ferro del continent de Ponent.

La sèrie va ser estrenada el 17 d'abril de 2011 a Estats Units i un mes després a Espanya. Actualment s’emet a tot el món la quarta temporada. La sèrie ha tingut una excel·lent acollida per part de la crítica, està considerada com una de les millors sèries televisives de tots els temps i ha arribat a un públic molt vast.

“Joc de trons” ha rebut un gran nombre de premis i nominacions i és coneguda per ser una de les sèries més cares de la televisió. El cost de la primera temporada va ser de 60 milions de dòlars, dels quals 10 milions van ser destinats al pilot i el pressupost va augmentant a mesura que avancen les temporades.

La primera temporada està basada en la primera novel·la de la saga, “Joc de Trons”, que a més dóna nom a la sèrie. La trama succeeix quinze anys després de la guerra civil coneguda com la Guerra de l'Usurpador, en la qual en Robert Baratheon va expulsar del Tron de Ferro els Targaryen i es va proclamar rei dels Set Regnes de Ponent. L'Eddard “Ned” Stark, Senyor d'Hivèrnia, es veu obligat a acceptar el càrrec de Mà del Rei per por de declinar l'oferta i que la seguretat dels seus fills es veiés afectada i descobrir la veritable raó de la mort del seu predecessor, en Jon Arryn, de la Casa Arryn. Un cop a Port Reial, la capital dels Set Regnes, en Ned es veurà endinsat dins d'enrevesada trama de secrets. Mentrestant, a l'altra banda del mar, l'hereu al tron exiliat Viserys Targaryen fa casar la seva germana Daenerys amb el líder dels Dothraki, Khal Drogo, per formar una aliança que li permeti recuperar el Tron de Ferro. Al nord, com a tercer fil argumental, un immens mur custodiat per la Guàrdia de la Nit separa el continent de Ponent dels territoris de l'exterior, on comencen a succeir una sèrie d'estranys fets, amplificats per l'arribada de l'hivern.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada