19 de febr. 2014

Un dels millors carnavals del món


A hores d’ara, el rei Carnestoltes ja ha donat el seu cop d’estat i després de prendre i dissoldre el consistori municipal ha proclamat la República de la Barrila. Aviat començarà el Carnaval de Torelló d’enguany i es dona el cas que la pàgina web de viatges Skyscanner acaba de publicar la seva classificació dels millors carnavals del món i el Carnaval de Terra Endins de Torelló apareix al lloc 13 de la llista.


Skyscanner és un cercador de referència mundial que ofereix als seus milions d’usuaris comparatives de preus de vols i hotels i també suggeriments de destinacions de viatge. En un ranking encapçalat per Tenerife, Venècia i Rio de Janeiro, Torelló figura en millor posició que Carnavals com el que la comunitat caribenya celebra al barri londinenc de Notting Hill.


Al seu comentari a banda d’esmentar els tòpics del fred, el consum d’alcohol i la proximitat a Barcelona, parla del dia de les 'Senyoretes i Homenots', encara que ells ho tradueixen com “ladies i men”, quan s'intercanvien els rols de gènere i els homes desfilen pels carrers disfressats de dones, i mostrant una mica massa carn. També inclouen un enllaç a un vídeo, penjat per l'Arnau Jaumira, d’una celebració que qualifiquen d’absolutament inquietant: el Pullassu.