17 de jul. 2017

Som gent de profit

El menjar constitueix un recurs valuós que cal tractar i consumir amb responsabilitat per poder-ne aprofitar totes les seves capacitats nutritives. Tot i això, en les societats desenvolupades es llencen milers de tones d’aliments.
A Catalunya es llencen cada any unes 262.000 tones de menjar. Això vol dir que cada català llença 35 kg de menjar a l’any!
En vista d’aquestes dades, l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha dut a terme una campanya informativa per incrementar en la població el coneixement sobre el malbaratament alimentari i per aconseguir reduir-lo. La campanya “Som gent de profit” s’emmarca amb l’objectiu definit al PRECAT 20 de reduir un 50% el malbaratament alimentari l’any 2020 (respecte a l’any 2010).

En el marc d’aquesta campanya informativa, l’ARC ha produït una exposició itinerant sobre la prevenció del malbaratament alimentari que inclou també un taller educatiu. Aquest taller es dirigeix a tot tipus de públic: adults, joves i també infants, per als quals s’han adaptat algunes de les activitats. El taller complet té una durada de 50 minuts.
Durant el proper mes de setembre podreu gaudir a la biblioteca tant de l’exposició com del taller “Som gent de profit” perquè podeu millorar els vostres costums i evitar el malbaratament alimentari.