27 de set. 2017

La Coral Cervià de Torelló

L’any 1967 la Carme Vilar i la Fina Bardolet van crear la coral de nens i nenes “Infants Alegres”. El 1992, per donar suport als tradicionals concerts de Nadal de la coral infantil, va néixer una Coral d’adults sota la direcció d’en Josep Surinyac i la Buia Reixach, tot i que, més endavant, Surinyac va ser substituït per Alba Castells. Els anys van passant i tot i que la coral infantil va cessar la seva activitat, els grans van continuar, canviant el nom, primer com a Coral Laroc i, des del 2001 amb el nom definitiu de Coral Cervià. Els seus objectius son les activitats musicals i l'estudi i la pràctica del cant coral.


Per celebrar el desè aniversari, la Coral Cervià va fer moltes activitats, incloent l’enregistrament d’un CD i l’edició d’un llibre amb la seva, aleshores, breu història i un recull de les partitures que havien interpretat.

En Pere Lluís Biosca accedeix a la direcció de la coral el 2005 i en Benet Camps fou el director de l’any 2010. Des del 2011 el director és en Gabriel Miralles, que també dirigeix les corals “La Nota”, de Mataró i “Canticela”, de Barcelona. Al llarg dels anys, la coral Cervià ha ofert actuacions per tota la comarca d’Osona i arreu de Catalunya, incloent llocs tan emblemàtics com la Sagrada Família o el Palau de la Musica Catalana.

Entre altres fets remarcables, l’any 2014, juntament amb el Teatre Cirvianum i l’Agrupació Sardanista de Torelló, la Coral Cervià produeix l’obra “Fantasies del Ges”. El 2017, per commemorar els seus primers 25 anys van fer un gran concert al teatre Cirvianum de Torelló amb la presència de tots els directors que ha tingut la coral, músics que ha estat vinculats i antics cantaires.

26 de set. 2017

Presentació de "Amb la mirada als equinoccis", d'Eulàlia Ripoll

Eulàlia Ripoll és nascuda a Parets del Vallès i llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona. Psiquiatra de professió i poeta de vocació, considera la poesia, entre d’altres essències que li són pròpies, com una teràpia creativa. Va guanyar el primer premi de narrativa breu i el segon premi de poesia dels concursos artístics per a metges l’any 2008, organitzats pel Col·legi de Metges de Barcelona.


“Equinocci” és una paraula llatina que significa nit igual. L’equinocci marca un abans i un després en la durada del dia i de la nit, són dies en els quals les hores del dia són les mateixes que les de la nit. A l’equador al migdia el sol no fa cap ombra.“Amb la mirada als equinoccis” és un poemari que vol mirar als punts d’inflexió en la vida, a la cerca del retorn a l’equilibri perdut entre el dia i la nit, la follia i el seny, entre el guany i la pèrdua, l’amor i el desamor o la inquietud i la calma. Amb l’ajut de les paraules, dites o callades, però sobretot de les paraules escrites i trobades en el joc de la metàfora poètica, l’obra vol fer camí cap als equinoccis.