19 de gen. 2018

Hivern d'exposicions a les biblioteques

Des d’ara i fins al 12 de febrer podeu visitar les dues exposicions que us oferim a les biblioteques de Torelló.

A la biblioteca del Barri de Montserrat tenim “Mira’m”, una exposició que dona a conèixer el testimoni de vida de set joves ex-tutelats. Es tracta de nois i noies que han viscut sota el sistema de protecció d’infància perquè han estat víctimes d’una situació de gran dificultat i, per tant, que no poden comptar amb el suport familiar per a construir el seu present i futur.

Créixer lluny de la pròpia família, viure l’abandonament o trencar les vinculacions afectives més importants durant la infància són només alguns dels aspectes més significatius que els envolten. Amb la majoria d’edat arriba l’hora d’emancipar-se, el moment que aquests nois i noies han de posar en marxa les seves habilitats i les seves competències per a incorporar-se com a ciutadans adults a la societat.

Catalunya il·lustrada” és el títol de la que podeu veure a la biblioteca Dos Rius. L’exposició és una adaptació de la mostra inaugurada al març de 2017 a la Fira del Llibre Infantil de Bolonya i és una síntesi dels 6 volums de “La Història de Catalunya” il·lustrada per Pilarín Bayés l’any 2014. Una col·lecció que va ser escrita per una quinzena de reconeguts historiadors catalans.

L’objectiu de l’exposició és donar una visió ràpida, entenedora i rigorosa dels fets i gents que han passat per Catalunya durant els últims 450.000 anys. També teniu l’oportunitat de ser un dels personatges de la Pilarín en fer-vos una selfie o una foto.