1 de març 2018

Els vespres malgastats

“Els vespres malgastats” és una activitat poètica que passarà per 8 biblioteques de la comarca: Manlleu, Torelló, Taradell, Roda de Ter, Tona, Sant Quirze de Besora, Centelles i Vic.

A cada sessió estan convidats dos poetes joves, amb no més de dos llibres publicats, que establiran un diàleg poètic i recitaran els seus versos, escollits prèviament, per generar una correspondència i complicitat entre ells. El recital s’iniciarà amb una breu presentació dels convidats, feta per Raquel Santanera, qui també conduirà i farà de mediadora de les sessions.

A cada Biblioteca hi haurà la presència de dos poetes diferents, a Torelló l'Anna Miralpeix i l'Anna Gas. Aquesta tria s’ha fet pensant també en el públic que pugui estar interessat en seguir el cicle complet, per tal de tenir una visió panoràmica de la poesia jove que s’està fent a Catalunya.

El nom de l’activitat sorgeix de l’afirmació de l’autor nord-americà Don Delillo a l’obra Cosmòpolis on diu:  “El talent és més eròtic quan és malgastat». Aquesta idea de malgastar és la que es casarà amb la paraula viva de la poesia. Quan un poeta recita, la paraula apareix però alhora també s’escapa, es torna efímera i desapareix. Els recitals de poesia permeten consumar el talent del poeta, emmarcar-lo en el moment de la rapsòdia i després oblidar-lo. Els mots s’immortalitzen per mitjà del vers imprès, però és només en l’acte de pronunciar-los que el seu valor i erotisme aflora, i poden arribar més enllà. I així els vespres esdevenen volgudament malgastats, feliços.