3 d’abr. 2018

El pitjor llibre del món

Us portem la traducció d’un dels contes per educar els infants amb valors de Pedro Pablo Sacristán. Es tracta d'“El pitjor llibre del món”.
En Leo odiava el món en general i els llibres en particular. Estava enfadat perquè alguna vegada, quan era petit, l’havien obligat a llegir i, ple de ràbia, buscava la seva revenja. Per això, quan va saber que en algun lloc hi havia una antiga biblioteca on s'ocultaven els pitjors llibres del món, va decidir no parar fins trobar-la. Pensava fer-se amb el pitjor de tots, per obligar a llegir-lo a tots els seus enemics, i a tot el món.

Durant molt de temps va estudiar i va viatjar per tot arreu revisant llibres i mapes, visitant antigues ruïnes, seguint pistes màgiques i enigmes misteriosos. Va escapar de lladres de tombes i contrabandistes, va trobar pergamins perduts, va creuar illes i volcans fins que, finalment, va descobrir l'antiga i abandonada biblioteca.
Cap dels centenars de llibres que va trobar allí tenia títol. Hauria de començar a llegir-los per triar el pitjor, i en Leo va obrir el primer. Era un llibre d'aventures. Com a en Leo li agradava tot el que tingués a veure amb viatges i aventures, va començar a llegir algunes pàgines. Quan es va adonar que aquell no podia ser el pitjor llibre del món, estava tan ficat en la història que ja no va poder deixar de llegir-lo.

L'endemà en Leo va agafar un altre llibre que va atrapar la seva imaginació encara més que l'anterior. El mateix li va passar al dia següent. I així, cada dia. Triava un llibre amb l'esperança de trobar el pitjor llibre del món, però acabava llegint un apassionant llibre fins ben entrada la nit. Va passar una pila d’anys llegint, gaudint tant que va arribar a oblidar per què hi era, fins que el va trobar, gairebé amagat. Un llibre diferent.
Quan el va obrir, va llegir una sola frase escrita al primer full: "Aquest és el pitjor llibre del món" Per fi! Ho havia trobant! Impacient, va passar la pàgina per començar a llegir.

Però la pàgina estava buida, i també la següent, i totes les altres fulles del llibre. En veure-les així, abandonades, esperant tenir una història que contar, en Leo va sentir una gran pena. En el fons, tenia tantes ganes de seguir llegint que va comprendre que era veritat que només un llibre sense escriure podia ser el pitjor llibre del món.
Llavors va pensar que havia arribat el seu moment i, prenent una ploma, va començar a escriure totes les aventures que havia viscut per omplir aquelles pàgines en blanc. Va escriure durant dies i dies, donant vida a un llibre increïble. Però no li va posar títol i, quan va acabar, el va col·locar entre els altres i va anar a comprar un llibre buit. De tornada a la biblioteca, va escriure al primer full del llibre buit: "Aquest és el pitjor llibre del món" i el va deixar com ell havia trobat l’altre. Aleshores va marxar, esperant que el proper visitant d'aquella màgica biblioteca també tingués una apassionant història per explicar.

Si us ha agradat aquest conte, us convidem a visitar la web de l’autor: , on trobareu informació sobre l'autor i moltes històries. Ara, si voleu veure si a la nostra biblioteca tenim el pitjor llibre del món, només cal que vingueu a buscar. Potser si que el trobareu.