9 de nov. 2018

Festival de cinema de muntanya de Torelló

Veniu a fer un vol pels Pirineus sense sortir de la biblioteca. Dins de les activitats del 36è. Festival de Cinema de Muntanya de Torelló la biblioteca Dos Rius acull l'exposició "Pirineus, glaceres des de l'aire", de Jordi Camins Just. Es tracta d'un espectacular recull de fotografies fetes just abans de les primeres nevades de la tardor, quan el gel que s'hi veu es tot el que resta actualment a la serralada (fins el 30 de novembre).

Com cada any ja tenim, a la disposició de tothom, les darreres novetats en llibres de muntanya, des dels més esportius als més tècnics. Es tracta dels llibres provinents de la mostra de l'Espai Editorial  del 2017 que van ser donats per la Fundació Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló i que podeu veure des d'aquíEl ventall de propostes a la biblioteca, però, serà pràcticament non-stop durant els dies del Festival. Entre aquestes activitats hi haurà:

  • "Escriu el teu viatge". Durant aquest taller compartirem inspiracions i tècniques de l'abans, el durant i el després d'un viatge amb l'objectiu de generar un final literari, si més no, amb ganes de ser llegit per altres. Per a adults. Cal inscripció prèvia a la Biblioteca Dos Rius. Places limitades.
    A càrrec de David Rabadà, Doctor en Geologia i escriptor (dilluns 19 de novembre, de 17 a 20 hores)).
  • Dues conferències a les 19 hores: la xerrada audiovisual “Patagònia, per la ruta 40” amb Enric Soler Raspall, escriptor i viatger (dimarts 20 de novembre) i “Gel, glaç, gel. Obres d'art de la natura”, a càrrec de Jordi Camins, observador glaciòleg (dimecres 21 de novembre). 
  • En Carles Alcoy, filòleg, traductor i rondallaire, ens ofereix contes per a grans i petits (a partir de 6 anys) a l'Hora del conte "Els gegants patagons, el Hain i les lluites del Sol i la Lluna i altres històries de l'origen de món dels homes a peu” (dijous 22 de novembre, a les 18 hores). 
  • Per acabar, però no menys interessant, tenim sessions de Planetari: Si voleu viatjar virtualment fins a la lluna i veure el nostre planeta des de la seva superficie no us perdeu “Explorant més enllà dels límits”, amb Polaris Lleure (dimecres 21 i divendres 23 de novembre). L'entrada és lliure per a les sessions de tarda (15:30 a 18:00 hores)