22 de maig 2019

Recomanem: ¡Que las matemáticas te acompañen!

El Sistema de posicionament global, conegut com a GPS, és un sistema de navegació per satèl·lit que permet saber amb molta precisió la situació geogràfica de l’aparell (i el seu portador) en gairebé qualsevol lloc de la Terra. Però, sabíeu que es necessiten 4 satèl·lits diferents per a fer el càlcul?


En aquesta, com en tantes situacions de la vida quotidiana, les matemàtiques tenen la clau i l’explicació del perquè de les coses. Les matemàtiques expliquen perquè les xarxes socials no són de fiar o quina és la millor manera de cordar-se les sabates.

Clara Grima, doctora en Matemàtiques i professora a la Universitat de Sevilla, és una coneguda divulgadora científica convençuda de que a tothom li agraden les matemàtiques encara que no ho sàpiguen.

En aquest llibre trobareu una explicació amena i científica de coses com: quines mides pot tenir un sofà per poder-lo transportar per un passadís? Quanta gent cal per iniciar una onada en un estadi? Quin és el personatge més important a Joc de Trons? Es pot calcular matemàticament quin equip guanyarà un partit de futbol?