30 de maig 2019

Recomanem: Rere les passes dels templers

En una època en que el món de les peregrinacions, el culte a les relíquies religioses i l’activitat bèl·lica contra els enemics de la fe estaven molt relacionats, no és gens estrany que l’any 1120 fou fundat a Jerusalem l’orde dels Pobres Cavallers de Crist, els Templers.


L’autor de Rere les passes dels Templers: la veritable història de l'orde del Temple en terres catalanes”, Ramon Sarobe és llicenciat en història medieval. Ha estat arxiver i documentalista del Museu d’Història de Catalunya, ha participat en la catalogació de nombrosos fons documentals medievals i moderns i és especialista en la història dels templers, assessorant la museïtzació del castell de Miravet, un dels seus principals feus a Catalunya.

Deixant de banda les llegendes, rondalles i misteris que han envoltat aquests frares guerrers, l’autor ens explica, de forma amena i entenedora, els antecedents que van portar a la creació de l’orde templer, el seu creixement i l’arrelament a Catalunya. També veureu com era la vida al Temple i el procés que va portar a la seva desaparició.