27 de des. 2019

Recomanem: Excursions amb raquetes de neu


Les raquetes de neu són uns estris que s'acoblen a les botes i serveixen per desplaçar-se amb més comoditat i rapidesa sobre terreny nevat. Es fan servir sobretot en la pràctica del muntanyisme o alpinisme a l’hivern. Distribueixen el pes de la persona sobre una superfície més gran de manera que el peu no s'enfonsi completament a la neu, com a conseqüència del que s'anomena "flotació".

En el passat eren eines essencials per a comerciants de pell, caçadors i qualsevol persona que necessités moure's per àrees on nevava sovint. Actualment, s'utilitzen principalment per al lleure, excursionistes i corredors als que agrada continuar fent-ho a l’hivern.

Les raquetes de neu tradicionals tenen un marc de fusta dura amb cordons de pell. I les modernes, majoritàriament, són fetes de metall lleuger o són una única peça de plàstic acoblada al peu per a distribuir el pes.

Al llibre "Les 50 millors excursions amb raquetes de neu" trobareu itineraris de longitud i dificultat variable. Alguns es poden fer en diversos dies aprofitant els refugis de muntanya, però sempre per paratges de mitjana i alta muntanya prepirinencs i del Pirineu.