30 de març 2020

Agatha Christie, la Reina del Crim

Agatha Christie (1890-1976), va esdevenir, i segueix sent, la escriptora de novel·la més venuda de tots els temps. Molt coneguda per ser la creadora dels personatges de Miss Marple i Hercules Poirot, protagonistes de la majoria de les seves 66 novel·les de detectius i 14 reculls de relats breus. També es l’autora de “The Mousetrap” (La ratera), l’obra de teatre que porta més temps seguit representant-se (des del 1952 al West End de Londres) a tot el món:. Dels seus llibres s’han venut més de mil milions d’exemplars en llengua anglesa i milers de milions en traduccions.

Si heu llegit les seves novel·les o vist alguna de les moltes adaptacions que s’han fet al cinema i la televisió, potser recordareu aquestes cites de les seves obres:

"L’impossible no pot haver succeït, per tant l’imposible ha de ser possible malgrat les aparences"
a) Assassinat a l’Orient Express
b) El tren de les 4.50
c) L'assassinat de Roger Ackroyd

"Poirot, vaig dir, 'He estat pensant'. Un exercici admirable, amic meu. Continua"
a) La mort de Lord Edgware
b) Perill a End House
c) The Big Four

"Qualsevol coincidència, es va dir Miss Marple, sempre és digne de tenir en compte. Si només és una coincidencia, la podem descartar més tard"
a) S'anuncia un assassinat
b) Hotel Bertram
c) Nemesis

Es tracta de les tres primeres qüestions d’un test per veure si podeu identificar correctament de quines històries provenen unes cites de novel·les d'Agatha Christie. Haureu de fer el test si voleu probar, però compte, no tindreu gaire temps i és en anglès.

Si voleu “estudiar” abans de l’examen, a ebiblio teniu una selecció de les obres, unes més populars i altres més desconegudes, d’Agatha Christie

Asesinato en el Orient Express (1934). Viatjant en un tren de luxe, Hèrcules Poirot es topa amb un dels casos més desconcertants de la seva carrera.

El misterio de la guía de ferrocarriles (1936). Poirot rep una sèrie de cartes en que un assassí el desafia a resoldre una sèrie de crims que segueixen un ordre


Muerte en el Nilo (1937). Durant unes vacances a Egipte, el detectiu Hèrcules Poirot fa un creuer pel Nil. Aviat algú apareix mort d'un tret al cap.

Cita con la muerte (1938). Entre les ruïnes de Petra, Hèrcules Poirot haura de resoldre un assassinat amb més sospitosos que pistes

Diez negritos (1939). Deu persones sense cap relació entre si son invitades per un desconegut a una mansió aïllada en un illot. Després de sopar comença el joc.

La muerte visita al dentista (1940). Hèrcules Poirot mai hauria pensat haver d’anar al dentista dues vegades en un dia. La segona visita va ser per examinar l'escenari de l'aparent suïcidi del dentista.

Muerte bajo el sol (1941). Un hotel allunyat del caos de la ciutat és el lloc que ha escollit Hèrcules Poirot per relaxar-se. Les passions i l'assassinat també han triat aquell indret.


Un cadáver en la biblioteca (1942). Un matrimoni es lleva de bon matí i tenen la sorpresa de trobar una dona, vestida de nit i molt maquillada, a la seva biblioteca. La dona, però, és morta.

Cianuro espumoso (1945). Sis persones estan assegudes a la taula d'un restaurant. Una de les cadires és buida en record d’una dona, morta fa exactament un any. Quin dels presents la va assassinar?

Sangre en la piscina (1946). Durant una festa, els convidats volen fer una broma a Poirot i simulen un assassinat al costat de la piscina. Malauradament, la víctima no interpreta cap paper.

Se anuncia un asesinato (1950). Els habitants d’un poblet veuen alterada la seva vida quotidiana davant un anunci al diari local que diu: «S'anuncia un assassinat que tindrà lloc el divendres, 29 d'octubre, a Little Paddocks, a dos quarts de la tarda".

Testigo de cargo (1953). Acusat d’un assassinat que diu no haver comés, només el testimoni de la seva dona el podria salvar. Però ell li havia estat infidel...


El tren de las 4.50 (1957). Per un instant, els dos trens van circular paral·lels. En aquest precís moment, una dona va presenciar un assassinat, però no hi ha sospitosos ni testimonis ni cadàver.

Pasajero para Frankfurt (1970). En un vol des de Malàisia a Londres, un diplomàtic britànic vol ajudar una jove que li confessa que algú intenta matar-la. Ell també acaba de posar en risc la seva vida.

Los elefantes pueden recordar (1972). Hércules Poirot contempla las rocas desde lo alto de un acantilado, donde hace mucho tiempo encontaron los cuerpos sin vida de un matrimonio junto al arma del crimen, un revòlver.

Per cert, les respostes correctes de les tres cites son: A, B i C... com els assassinats d'una de les novel·les que podeu trobar a ebiblio. Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada