20 de març 2020

Jenny Han i les seves noies

Jenny Han (1980) és una autora nord-americana, d’origen coreà, que compagina la seva feina com a bibliotecària escolar amb la d’escriptora de ficció per a joves i adults. Han és coneguda per escriure la trilogia “A todos los chicos”, de caire realista i amb tocs autobiogràfics. En opinió de la crítica, les seves novel·les son plenes de caliu i dolçor, de manera que llegir-les et fa sentir tan a gust com enfonsant-se en un bany calent.

Des de la seva aparició el 2014 les novel·les de A todos los chicos” es van enfilar a les llistes dels més venuts i molt aviat va ser portada a la pantalla una primera entrega, el 2018 i la seva continuació el 2020, ambdues protagonitzades per Lana Condor, i que es poden trobar a Netflix, que ja està produint la tercera.

A la primera entrega, “A todos los chicos de los que me enamoré”, Lara Jean Song Covey, una estudiant de secundària, veu com la seva vida canvia quan, sense que ella ho sàpiga, s’envien les cartes que secretament va escriure a cinc nois als que va estimar. A la continuació, “P.D. todavía te quiero”, una feliç Lara Jean veu com un dels destinataris de les seves cartes torna a la seva vida. La trilogia es tanca amb “Para siempre, Lara Jean, amb la protagonista al darrer any d’institut i el seu xicot que ha d’anar a la universitat.

Abans, però, ja havia publicat la trilogia "de l’estiu", protagonitzada per la Isabel “Belly” Conklin, una noia que viu tot l'any esperant que arribi l'estiu i les vacances. A la primera part, “Un estiu diferent, la Belly va a la platja amb la seva família, una amiga de la seva mare i els fills d’aquesta, en Jeremiah i en Conrad. Des de sempre la Belly ha estat enamorada d’un d’ells però mai li havien fet cas...fins ara. A “Un estiu sense tu, la Belly i en Jeremiah han de buscar en Conrad, que ha desaparegut. Finalment, a “Sempre ens quedarà l’estiu, la Belly haurà de prendre una gran decisió que, inevitablement, trencarà el cor d’un dels germans.

Totes aquestes novel·les les podeu trobar en format digital a ebiblio.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada