24 de març 2020

Pasqual Bernat, el nostre Booktuber de capçalera

Els booktubers son persones apassionades per la lectura, i per compartir les seves vivències amb els llibres, que utilitzen Youtube com una finestra per la que mostrar a l'exterior la seva vida com a lectors. No és fàcil posar-se davant d'una càmera, i molt menys exposar opinions personals, per això hem d’agrair la tasca de promoció de la lectura han fet i estan fent. 

De booktubers hi ha per a tots els gustos, però des d’aquí us volem recomanar el canal d’en Pasqual Bernat, director del Club de Lectura de la nostra biblioteca, professor i president de l'Associació d’Estudis Torellonencs, l’ADET.

En Pasqual va néixer a Barcelona el 1958, és doctor i màster en història de la ciència per la Universitat Autònoma de Barcelona i investigador del Centre d'Història de la Ciència (CEHIC) d'aquesta mateixa universitat. Gran aficionat a l’obra de Jules Verne va ser fundador de les societats catalana i Hispànica Jules Verne.

Professionalment, ha estat soci fundador de la Societat Catalana d'Història de la Ciència i de la Tècnica i el seu àmbit principal de recerca és la història de les ciències de la vida, en particular la dels segles XVIII i XIX. També treballa sobre la història de la ciència en els àmbits geogràfics locals i en les relacions entre literatura i ciència al llarg de la història. Ha escrit nombrosos articles i diverses monografies sobre aquests temes com “L'Empremta dels científics: sis estudis biogràfics de científics de Torelló” o “100 moments estel·lars de la ciència: fets, anècdotes, llegendes i personatges”.

A en Pasqual li ha agradat llegir des de sempre i també compartir les seves lectures. D'aquí la seva presència en diversos clubs de lectura de biblioteques de la comarca i la creació d’aquest canal de YouTube. Li agrada tota mena de literatura i els assajos, sobretot científic i filosòfic. Quan llegeix, en Pasqual és d’aquells que es submergeixen en la història, per això ha anomenat el canal "Lectures viscudes", perquè viu intensament el que li explica l'escriptor o escriptora de torn.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada