18 de març 2020

Recomanem: 150 enigmas y juegos de lògica para volverse loco


El llibre “150 enigmas y juegos de lògica para volverse loco”, està dedicat per l’autor a totes aquelles persones, que davant de qualsevol adversitat serren les dents, posen la millor de les seves cares i continuen endavant.

L’autor, Miquel Capó Dolz és un llicenciat en matemàtiques per la UPC que sempre ha tingut clara la seva vocació docent. Va ser en aquest àmbit que va començar a recollir ii crear problemes d’enginy matemàtic.

Com diu en Miquel Capó, si voleu posar la ment a punt d’una manera divertida, en aquest llibre teniu una pila de jocs que us deixaran un bon regust. I com a mostra us proposem un dels jocs.

El joc que proposem consisteix en fer un quadre de llums amb un interruptor al principi de cada fila i cada columna.

Quan toquem l’interruptor, totes les bombetes de la fila o columna canvien d’estat (si estaven enceses s’apaguen i si estaven apagades, s’encenen).


A l’exemple, comencem amb totes les bombetes enceses i a continuació activem l’interruptor de la segona fila i a continuació el de la segona columna. El resultat va ser el de la tercera imatge.
Seguint les instruccions, sabeu quina combinació d’interruptors heu de seguir per passar de la situació inicial a la final?

Per fer-ho més fàcil podeu dibuixar una quadricula i canviar les bombetes per monedes (cara encès i creu apagat)

Per descomptat que aquest llibre i altres del mateix autor, els podeu trobar a les biblioteques i, online, a ebiblio.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada